Carl Vervoort

Onze dirigent Carl Vervoort studeerde viool en altviool aan de Conservatoria van Antwerpen en Brussel. Als student volgde hij eveneens verschillende cursussen voor orkest en kamermuziek in het Oostenrijkse Salzburg.

Na zijn studies speelde hij in diverse orkesten, waaronder het Nationaal Orkest van België, het Filharmonisch Orkest van Antwerpen, het BRT Filharmonisch Orkest en het Belgisch Kamerorkest.

Hoewel hij een liefhebber is van verschillende genres, ging – en gaat – Carls voorkeur uit naar operamuziek. De voedingsbodem hiervoor was zijn aanstelling als altviolist in de Opera voor Vlaanderen, waar hij enkele jaren gewerkt heeft. Verder heeft hij regelmatig deel uitgemaakt van het Golden Age Quartet waar het lichtere muziekgenre aan bod kwam, met o.m. muziek van Chaplin, Elton John, Lennon & McCartney ... Hij is ook al vele jaren altviolist bij tal van orkesten in Nederland.

Als dirigent heeft hij zijn eerste ervaring opgedaan bij het Belcantogezelschap van Sint-Niklaas met operettes en musicals, zoals ‘Victoria en haar Huzaar’, ‘Annie get your gun’, ‘Orfeus in de Onderwereld’ … Bij het lyrisch gezelschap Aruna dirigeerde hij ‘Die Fledermaus’ en opera's zoals ‘La Traviata’, ‘Don Pasquale’ en ‘Cavalleria Rusticana’. Hij werd tevens gevraagd bij Stichting Klein Podium in Roosendaal waar hij twee barokopera’s dirigeerde, nl. ‘Dido en Aeneas’ en ‘Die Lustige Weiber von Windsor’.

Om zich verder te vervolmaken volgde hij les bij Silveer Van den Broeck, die van 2001 tot aan zijn pensioen professor orkestdirectie was aan het Conservatorium van Brussel. Van 2011 tot 2016 was Carl artistiek leider en dirigent van het Kempens Symfonisch Orkest te Nijlen. Onder zijn vakkundige leiding bereikte het orkest een hoger niveau en boekte hij veel succes op de jaarlijkse concerten.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging besloot Carl samen met een enthousiaste groep vrienden om begin 2017 een nieuw orkest op te richten in Herentals. Zo ontstond het Herentals Symfonisch Orkest, kortweg H.S.O., dat hij met veel passie dirigeert. In maart 2023, ter gelegenheid van de uitvoering van ‘Golgotha’ in de Sint-Waldetrudiskerk, werkte het H.S.O. nauw samen met verschillende koren, waaronder het Sint-Franciscuskoor. Het koor zocht een nieuwe dirigent … en Carl heeft deze functie met veel plezier aanvaard.

home